OPU.cz

Tisková zpráva

Kampaň „Jsem jako ty“ má podpořit toleranci k menšinám v ČR

Organizace pro pomoc uprchlíkům rozjela kampaň na podporu tolerance cizinců žijících v České republice. Projekt s názvem Jsem jako ty je zaměřen zejména na studenty a mladé lidi.

Jsem jako ty je facebooková platforma, která přináší informace o podobně zaměřených projektech, webových stránkách a akcích. K tomu přidává vlastní autentické zpovědi cizinců žijících v České republice.

 „Vypadám možná jinak. Ale uvnitř jsem stejný. Stejný jako ty. Raduju se, pláču, rostu, myslím, vnímám, zkrátka žiju. Jsem jako ty,“ je mottem facebookové komunity. Paralelně s ní běží projekt i na Instagramu, kde se postupně budou objevovat fotografie hrdinů jednotlivých minipříběhů. Kampaň oficiálně odstartoval příběh kosmetické poradkyně Majky původem z Vietnamu, která žije v České republice už 22 let.

Myslíme si, že je potřeba budovat toleranci k cizincům už u mladých lidí a vychovávat je k tomu, že skladba lidí ve světě je pestrá. Navíc nikdy nevíme, kdy se minoritou v cizí zemi stane někdo z nás. Obzvlášť v dnešní době je nezbytné mít oči i srdce otevřené,“ říká spolupracovnice OPU Eva Vychodilová, která má kampaň na starosti.

Do budoucna kampaň počítá s diskusemi na školách a fotografickými výstavami. Jedním z dílčích cílů je i účast a spolupráce na podobných akcích a projektech. Kampaň používá hashtag #jsemjakoty.

Kontaktní osoba: Eva Vychodilová, e-mail: eva.vychodilova@volny.cz