Ukrajinské posily v našem týmu
Při příchodu první vlny ukrajinských uprchlíků nám bylo hned jasné, že naše pomoc bude potřeba víc než kdy jindy. Abychom ji ale mohli poskytnout, potřebovali
Domů » Příběhy
Při příchodu první vlny ukrajinských uprchlíků nám bylo hned jasné, že naše pomoc bude potřeba víc než kdy jindy. Abychom ji ale mohli poskytnout, potřebovali
Při prvním příchodu ukrajinských uprchlíků nám bylo jasné, že naše pomoc bude potřeba dříve než jindy. Abychom jí mohli poskytnout, potřebovali jsme zjistit jak? Proto
„Mám ráda guláš a kachnu. Když vařím český guláš, ale je vždy trochu orientální, protože tam přidávám afghánské nebo indické koření,“ říká paní Ahmad Yar,
První co uvidíte, když vstoupíte do Adaptačního centra Chodov, je zelený gaučík a usměvavá tvář paní Enze, která na recepci komunikuje s rodiči, dětmi a
Arepas. Pokrm, na který ve Venezuele mnozí nedají dopustit. Podává se s masovou směsí nebo třeba jen s černými fazolemi. K snídani, obědu i večeři.
Maryně se stejně jako spoustě dalším nyní obrátil život naruby. Maryna pochází z Kyjeva, kde pracovala na Univerzitě a poté v bankovnictví. Vedla normální obyčejný
Dolma je tradiční ázerbájdžánské jídlo s bohatou historií a symbolickým významem. Toto jídlo bylo odnepaměti připravováno mnoha turkickými národy a své místo si našlo i
Thaer pochází z města Ramalláh v Palestině. Vystudoval medicínu v Rusku. Po ukončení studií se vrátil do Palestiny, aby tam pracoval jako lékař. Byl členem
„Chci zachránit tohle dědictví pro mě, mé děti a ostatní Chilany,“ říká Mario Guzmán chvíli poté, co na své charango, v Latinské Americe běžně používaný malý